fredag 22 mars 2013

Semlan och Gordon x5 av Moni Nilsson

 Pappan med de stora skorna: Semlans föräldrar berättar att de ska skilja sig. Semlan blir arg och ledsen. Pappan ska flytta några hus bort. Men till slut så blir Semlan ett glatt skilsmässobarn. Det bästa är att hon alltid har nära till bästisen Gordon.

Jag tycker att boken var bra. Den bar rolig och lagom lättläst.

 Sommar och hemliga härligheter: Gordon har fått för sig att det finns parallellvärldar. När han letade under vattnet höll han på att drunkna men klarade sig. Semlan är varje sommar hos sin mormor och morfar. Den här sommaren är hennes mamma med en som heter Otto som Semlan inte gillar. Hon skriver en låt som hon sedan får spela på Ullevi. Hon får också träffa sin farfar.

Boken var rolig och man blev glad av att läsa den.
 Kärlek kyssar och rekord: Gordon har fått för sig att han och Semlan ska ta kyssrekord. De slår det svenska rekordet. Semlan ska ha sitt 13-årskalas och bjuder sin farfar. Hennes farmor blir helt knäckt. Pappan med. Men till sist får pappa veta att det var farmors fel att han stack.

Boken var bra och rolig.
 Svarta hål och brustna strängar: Gordon har äntligen fått sin drömtjej, Alice. Semlan känner sig utanför när Gordon bara är med Alice. Semlan är också olyckligt kär i deras nya granne Kevin som redan har en tjej. Semlan och Gordon anordnar en kysskola efter att de blivit svenska mästare. Det resulterar i att alla får körtelfeber.

Boken var bra och lite småkul.
Två steg fram och ett tillbaka: Semlan läser att det finns 7 miljarder människor. Detta gör henne väldigt dyster. Hon får också reda på att hennes mamma och JJ ska få tvillingar. Hon, hennes pappa och lillebror ska åka till Grekland. Då blir hon lite gladare.

Boken var bra och rolig. Men ibland så blev det lite för mycket negativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar